_
Zucchini stuffed with Fish salad with rice
Ingredients:
- 1 x Paprykarz Szczeciński Łosoś Ustka 170g
- 1 x mała cukinia (ok 300g)
- 1 x koperek pęczek
- 1 x cytryna
- 2 lub 3 x ząbki czosnku
- 80g sera Gouda
- 30g cebulki prażonej
- 100g ogórka zielonego
- 50g jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Preparation:
Cukinię umyć i wydrążyć środek. Ser pokroić w drobną kostkę i wymieszać dokładnie z paprykarzem, następnie dodać połowę pęczka koperku. Stworzonym farszem wypełnić cukinię i piec w temperaturze 170 C przez 15 minut. W międzyczasie zetrzeć ogórek na grubych oczkach i wymieszać z jogurtem oraz posiekanym koperkiem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Cukinię posypać prażoną cebulką i podawać na ciepło z sosem obok.