_

Zucchini stuffed with Fish salad with rice

Ingredients:
  • 1 x Paprykarz Szczeciński Łosoś Ustka 170g
  • 1 x mała cukinia (ok 300g)
  • 1 x koperek pęczek
  • 1 x cytryna
  • 2 lub 3 x ząbki czosnku
  • 80g sera Gouda
  • 30g cebulki prażonej
  • 100g ogórka zielonego
  • 50g jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
Preparation:

Cukinię umyć i wydrążyć środek. Ser pokroić w drobną kostkę i wymieszać dokładnie z paprykarzem, następnie dodać połowę pęczka koperku. Stworzonym farszem wypełnić cukinię i piec w temperaturze 170 C przez 15 minut. W międzyczasie zetrzeć ogórek na grubych oczkach i wymieszać z jogurtem oraz posiekanym koperkiem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Cukinię posypać prażoną cebulką i podawać na ciepło z sosem obok.