_

Potato casserole with trout fillets

Ingredients:
  • 1 x Filety z Pstrąga z Papryczką Jalapeno Łosoś Ustka 260g
  • 1 x szczypiorek pęczek
  • 400g ziemniaków grillowych (3,4 sztuki)
  • 100g kukurydzy konserwowej
  • 100g cebuli białej
  • 100g papryki czerwonej
  • 200ml śmietany 18%
  • 20ml oleju rzepakowego
Preparation:

Ziemniaki umyć i upiec w piekarniku, następnie przekroić na pół i wydrążyć środki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę na złoty kolor na rozgrzanej patelni, dodać paprykę i kukurydzę, dusić do miękkości. Przełożyć do miski i dodać śmietanę, posiekany drobno szczypiorek, filety z pstrąga i sok z cytryny – wymieszać wszystko z wydrążoną masą. Powstałą masą faszerować wcześniej wydrążone ziemniaki i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160C. Przy serwowaniu posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem.