_
Potato casserole with trout fillets
Ingredients:
- 1 x Filety z Pstrąga z Papryczką Jalapeno Łosoś Ustka 260g
- 1 x szczypiorek pęczek
- 400g ziemniaków grillowych (3,4 sztuki)
- 100g kukurydzy konserwowej
- 100g cebuli białej
- 100g papryki czerwonej
- 200ml śmietany 18%
- 20ml oleju rzepakowego
Preparation:
Ziemniaki umyć i upiec w piekarniku, następnie przekroić na pół i wydrążyć środki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę na złoty kolor na rozgrzanej patelni, dodać paprykę i kukurydzę, dusić do miękkości. Przełożyć do miski i dodać śmietanę, posiekany drobno szczypiorek, filety z pstrąga i sok z cytryny – wymieszać wszystko z wydrążoną masą. Powstałą masą faszerować wcześniej wydrążone ziemniaki i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160C. Przy serwowaniu posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem.