_
Fish soup with salmon and lemongrass
Ingredients:
- 1 x Łosoś w Oleju z Pieprzem Cytrynowym Łosoś Ustka 110g
- 1 x limonka
- 50g marchewki
- 50g pietruszki (korzeń)
- 50g makaronu ryżowego
- 50g trawy cytrynowej
- 100g makaronu ryżowego
- 100g ziemniaków
- 100ml sosu sojowego
Preparation:
Trawę cytrynową rozgnieść na desce, następnie włożyć do garnka razem z pietruszką i marchewką dodać 500ml wody i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 30 minut, a pod koniec gotowania dodać łodygi kolendry i skórkę z limonki. Odstawić na 15 minut, następnie wyjąć marchew i odcedzić. Ziemniaki upiec do miękkości i pokroić w kostkę. Makaron ryżowy ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Przygotowany bulion wymieszać z sosem sojowym i sokiem z limonka, a w razie potrzeby dodać soli. Makaron włożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew oraz łososia. Zalać gorącym bulionem, a do zupy dodać łyżeczkę zalewy z puszki.
Udekorować świeżo posiekaną kolendrą.