Szprot w sosie węgierskim 175 g
| EAN | 5 901 069 000 084 |
| Masa netto | 175 g |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym (karton / folia) | 16/8 |
| Ilość opakowań zbiorczych na warstwie (karton / folia) | 17/70 |
| Ilość na palecie (karton / folia) | 3536/3920 |
| Termin przydatności | 36 miesięcy |
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 551 kJ / 132 kcal |
| Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,7 g 1,8 g |
| Węglowodany – w tym cukry | 5,8 g 4,9 g |
| Białko | 12 g |
| Sól | 1,4 g |
Szprot w sosie węgierskim 175 g
Składniki:
szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55%), sos węgierski (45%): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, papryka słodka mielona, skrobia kukurydziana modyfikowana, papryka ostra mielona, przyprawy, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; naturalny aromat papryki.


