Szprot w sosie pomidorowym 160 g
| EAN | 5 901 069 005508 |
| Masa netto | 160 g |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym (karton / folia) | 20/0 |
| Ilość opakowań zbiorczych na warstwie (karton / folia) | 14/0 |
| Ilość na palecie (karton / folia) | 3920/0 |
| Termin przydatności | 36 miesięcy |
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 547 kJ / 131 kcal |
| Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,2 g 1,9 g |
| Węglowodany – w tym cukry | 4,5 g 3,6 g |
| Białko | 12 g |
| Sól | 1,1 g |
Szprot w sosie pomidorowym 160 g
Składniki:
szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; mieszanka przypraw, naturalny aromat papryki.


