_
Śledź Burger z frytkami
Składniki:
- 1 x Filety Śledziowe w Oleju Łosoś Ustka 170g
- 2 x bułka do hamburgerów
- 1 x sałata karbowana
- 1 x pomidor
- 1 x ogórek zielony
- 50g sera Mimolette
- 200g ziemniaków grillowych
- 20ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić na frytki, wymieszać z olejem i piec w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą miekkie. Bułki burgerowe włożyć do piekarnika na 2 minuty środkiem do dołu i wyjąć. Złożenie burgera: na spód bułki dać 2 liście sałaty, 2 plastry pomidora, 2 plastry ogórka, 2 filety śledziowe i 2 plastry sera. Włożyć do piekarnika w celu roztopienia sera, następnie wyjąć i przykryć górną częścią bułki. Stworzoną kanapkę podawać z frytkami.