_

Śledź Burger z frytkami

Składniki:
  • 1 x Filety Śledziowe w Oleju Łosoś Ustka 170g
  • 2 x bułka do hamburgerów
  • 1 x sałata karbowana
  • 1 x pomidor
  • 1 x ogórek zielony
  • 50g sera Mimolette
  • 200g ziemniaków grillowych
  • 20ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić na frytki, wymieszać z olejem i piec w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą miekkie. Bułki burgerowe włożyć do piekarnika na 2 minuty środkiem do dołu i wyjąć. Złożenie burgera: na spód bułki dać 2 liście sałaty, 2 plastry pomidora, 2 plastry ogórka, 2 filety śledziowe i 2 plastry sera. Włożyć do piekarnika w celu roztopienia sera, następnie wyjąć i przykryć górną częścią bułki. Stworzoną kanapkę podawać z frytkami.