_
Carpaccio z fileta z pstrąga z dressingiem
Składniki:
- 1 x Filety z Pstrąga z Papryką Marynowaną o Smaku Wędzonym Łosoś Ustka 260g
- 1 x cytryna
- 1 x pietruszka pęczek
- 100g selera naciowego
- 50g papryki żółtej
- 50g papryki zielonej
- 50g papryki czerwonej
- 50ml oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Warzywa umyć, cytrynę sparzyć, paprykę pokroić w słupki, a seler naciowy w kostkę. Filet z pstrąga ułożyć na pergaminie, przykryć drugim arkuszem i rozgnieść na cienki plaster i przełożyć na talerz. Na rybę zetrzeć na drobnych oczkach odrobinę skórki z cytryny. Z oleju z zalewy, oliwy z oliwek i soku z cytryny przygotować dressing. Na rybie układać paprykę i seler naciowy, polać dressingiem i udekorować listkami pietruszki. Podawać z pieczywem lub grzankami.