_
Canelloni nadziewane pulpetami rybnymi
Składniki:
- 1 x Pulpety Rybne w Pikantnym Sosie Pomidorowym Łosoś Ustka 270g
- 2 lub 3 x ząbek czosnku
- 200g pomidorów z puszki
- 200g rurki canelloni
- 150g włoszczyzny
- 125g sera mozzarella żółta
- 50g cebuli
- 10ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie przez 1 minutę i szybko wystudzić. Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na patelni na złoty kolor, dodać włoszczyznę pokrojoną w paski i smażyć dalej 4 minuty, następnie zalać pomidorami z puszki. Dodać pulpety rybne, dusić 5 minut do zagęszczenia sosu. Nadziać pulpetami i włożyć do naczynia żaroodpornego i polać pozostałym sosem. Na górę zetrzeć ser mozzarella, przykryć i piec przez 18 minut w temperaturze 190C. Makaron po wyłożeniu na talerz polać sosem z pieczenia.