_

Fish soup with salmon and lemongrass

Ingredients:
  • 1 x Łosoś w Oleju z Pieprzem Cytrynowym Łosoś Ustka 110g
  • 1 x limonka
  • 50g marchewki
  • 50g pietruszki (korzeń)
  • 50g makaronu ryżowego
  • 50g trawy cytrynowej
  • 100g makaronu ryżowego
  • 100g ziemniaków
  • 100ml sosu sojowego
Preparation:

Trawę cytrynową rozgnieść na desce, następnie włożyć do garnka razem z pietruszką i marchewką dodać 500ml wody i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 30 minut, a pod koniec gotowania dodać łodygi kolendry i skórkę z limonki. Odstawić na 15 minut, następnie wyjąć marchew i odcedzić. Ziemniaki upiec do miękkości i pokroić w kostkę. Makaron ryżowy ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Przygotowany bulion wymieszać z sosem sojowym i sokiem z limonka, a w razie potrzeby dodać soli. Makaron włożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew oraz łososia. Zalać gorącym bulionem, a do zupy dodać łyżeczkę zalewy z puszki.
Udekorować świeżo posiekaną kolendrą.